Rețete de la cititori: Pulpă de porc în sos de vin cu ciuperci şi garnitură de orez – Daniela Stângaciu
Ingrediente: 500 g pulpă de porc, 50 g unt, 1 ceapă mare, 1 borcan de ciuperci întregi, 100 ml supă de pasăre, 4-5 linguri de suc de roşii, 2-3 căţei de usturoi, 150 ml vin alb, 100 ml smântână, sare şi piper după gust, pătrunjel verde.
Preparare
Pulpa de porc o feliem şi o frăgezim cu bătătorul de carne şi o presărăm cu sare şi piper negru proaspăt măcinat. Dăm la rece pentru o oră.Ceapa o curăţăm şi o tăiem cubuleţe.Într-o tigaie teflonată topim untul şi frigem carnea preţ de câteva minute pe ambele părţi. Scoatem carnea din tigaie şi adăugăm ceapa cubuleţe. Călim ceapa până se înmoaie, adăugăm supa de pasăre, vinul şi punem în tigaie carnea de porc. Adăugăm ciupercile scurse şi feliate, usturoiul tăiat felii şi sucul de roşii. Dacă este nevoie completăm cu supă sau cu apă. Potrivim de sare după gust şi lăsăm să fiarbă acoperit la foc mic până carnea se înmoaie. Când carnea este fragedă adăugăm smântâna şi pătrunjelul verde.Servim cu orez preparat după reţeta clasică, respectiv la o cantitate de orez adăugăm 2 cantităţi de apă.