Reţete de la cititori: Pulpiţe cu cartofi – Daniela Andrei
Ultima actualizare:
Ingrediente:
6 copănele
1 kg cartofi
5-6 cepe potrivite
un ardei capia roşu
2-3 linguri cu ulei
100 - 150 ml suc de roşii
o căpăţână de usturoi sau cât şi cum va place
condimente după gust: sare, pudră de ardei iute, oregano şi rozmarin
câteva frunzuliţe de busuioc proaspăt
Prepare: Am ales ca mai întâi să fierb cartofii cam 20 de minute, iar pulpiţele să le rumenesc uşor în puţin ulei, adaugând peste acestea şi ceapa, usturoiul şi ardeiul feliate după plac. Am scurs apoi cartofii de apa în care au fiert, i-am adăugat într-o tavă de cuptor şi i-am condimentat bine, am adăugat pulpiţele împreună cu legumele călite şi am colorat cu suc de roşii. Am copt totul până ce cartofii şi pulpiţele s-au rument aşa frumos! Poftă bună!