Reţete de la cititori: Ruladă cu gem de căpşuni – Ionescu Ana-Claudia
Ultima actualizare:
Ingrediente:
- 4 ouă
- 4 linguri de făină
- 4 linguri zahăr
- 1 pliculeț zahăr vanilat
- 450 g gem de căpșuni
- peltea de căpșuni pentru decor
- 50 g fulgi de cocos
Cum se prepară:
Se freacă gălbenușurile cu zahărul și zahărul vanilat până devine o cremă spumoasă. Se încorporează albușurile bătute spumă tare, se adaugă făina și se amestecă ușor , de jos în sus.
Se toarnă compoziția într-o formă dreptunghiulară, tapetată cu folie specială de copt și se coace circa 15-20 de minute. Blatul se scoate pe un prosop umezit, se unge uniform pe toată suprafața cu gem de căpșuni și se rulează, cât este cald pentru a nu se rupe.
După ce se răcește, se unge deasupra cu peltea și se presară cu fulgi de cocos. Se lasă la rece două ore înainte de afi tăiată felii.