Rețete de la cititori: Rulouri cu cremă de vanilie - Iuliana Păcurar
Ingrediente aluat: o cană apă, o cană ulei, un vârf de cuţit de amoniac, zahăr după gust, esenţă, sare, făină cât cuprinde.
Crema: 4 ouă, 1 l lapte, o cană zahăr, o cană făină, o fiolă esenţă vanilie.
PrepararePentru aluat se amestecă toate ingredientele până devine o cocă tare care se întinde pe masă. Se taie fâşii de 2 cm, se rulează pe formele de rulouri şi se prăjesc în ulei încins.
Pentru cremă se separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se freacă cu zahărul până acesta se topeşte, apoi se încorporează şi făina. Această compoziţie se toarnă peste lapte şi se pune la foc potrivit până începe să se îngroaşe apoi se dă la foc mic. Când este suficient de îngroşată se dă jos de pe foc, se pune esenţa şi albuşurile bătute spumă şi se amestecă bine.Se umplu cojile de rulouri cu cremă, se pudrează şi se dau la rece.Poftă bună!