Reţete de la cititori: Rulouri de vinete umplute cu legume - Maria Angelica Trică
Ingrediente: 2 vinete, 5 roşii, 5 ardei capia roşii, 5 căţei de usturoi, 1 legătură de mărar, ulei de măsline, sare.
Preparare: se coc ardeii pe plită, se dau cu sare şi se decojesc, apoi se curaţă de cotor. Se spală vinetele şi se taie în felii subţiri, pe lungime. Se dau cu sare pe fiecare parte şi se lasă să se scurgă aproape 15 minute. Se rumenesc în ulei incins şi se pun pe hârtie absorbantă. Se opăresc roşiile şi se curăţă de pieliţe, tăindu-le mărunt. Se călesc 3-4 minute într-o lingură de ulei de măsline în care se pune un căţel de usturoi, tocat mărunt. Se dau la o parte şi se pune şi ardeiul tocat mărunt şi mărarul proaspăt tocat fin. Se pune pe fiecare felie de vânătă, câte o lingură din amestecul de legume. Se rulează şi se aşează într-un vas termorezistent uns. Se stropesc cu puţin ulei de măsline şi se adaugă printre rulouri căţei de usturoi feliaţi si se dau la cuptorul încins pentru câteva minute.