Reţete de la cititori: Salată de icre - Aluculesei Brînduşa
- Ingrediente:
- -1 borcan de icre de crap de circa 400 gr.
- - 500 ml.ulei,
- -100 gr.griş,
- -1 lămâie,
- -apă minerală după necesitate,
- -2 cepe potrivite,
- -1 pachet foietaj.
Mod de preparare: Se curăţă icrele de pieliţe şi se pun cu sare într-un borcan pentru câteva zile, apoi se scoat şi se pun la scurs într-un tifon sau sită foarte deasă. Când s-au scurs bine le băgăm la robot şi stoarcem zeama de la lămâie peste icre.
Începem mixarea şi adăugăm din când în când câte un pic de ulei şi câte o lingură de griş ce a fost fiert în prealabil. Dacă ni se pare că s-a îngroşat cam tare mai turnam şi câte un pic de apă minerală. Apa minerală are proprietatea de a albi icrele. Când considerăm noi că am făcut suficientă salată, curăţăm cepele, le tocăm mărunt şi le amestecăm uşor cu o lingură de lemn în direcţia în care a fost făcută şi salată. Scoatem o foaie de aluat o presurăm cu făină de grâu şi o tăiem în şase bucăţi. Aşezăm fiecare bucată în formă de brioşe şi peste aluat punem mici cocoloaşe de hârtie să rămână gol în interiorul foii de aluat . Aşa obţinem coşuleţe, apoi le coacem la cuptor . Când sunt coapte le scoatem şi le lăsăm să se răcească.
Umplem apoi coşuleţele cu salată de icre, cam două linguriţe la un coşuleţ. Le ornăm după gust şi preferinţe. Poftă bună!