Retete de la cititori: Salata decorata / Aneta Frunza
Mod de lucru;
Aluatul îl întindem într-o foaie mai subţire, pe care o împărţim în fâşii, late cam de 1,5-2 cm.Fiecare fâşie de aluat, o răsucim şi o înfăşurăm pe conul de carton, uns cu ulei, de la vârf, către bază. Când le-am terminat, le punem într-o tavă, în picioare şi punem la cuptorul de dinainte încins circa 20 de minute. Nu trebuiă să le rumenim prea tare. Cât au stat la cuptor am dat prin răzătoare sfecla roşie fiartă şi am stors sucul printr-o strecurătoare.În sucul rezultat, am adăugat colorant galben, până am obţinut un oranj. Când conurile au fost gata, le-am lăsat să se răcească şi apoi cu pensula le-am colorat. Le-am lăsat să se usuce şi apoi cu uşoară răsucire am tras forma afară.
Umplem conul de aluat cu o salată la alegere şi în vârf punem câteva ramuri de mărar, ce vor reprezenta frunzele morcovului.