Reţete de la cititori: Sote de mazăre cu mărar şi pui la cuptor – Monica Marton
Ingrediente necesare pentru 4 porţii:
Un pui
Un kg de mazăre boabe
Un morcov
Un pătrunjel
O legătură de mărar
Rozmarin – o crenguţă
O ceapă
2 linguri de ulei sau unt
Sare
Piper
Mod de preparare: Spălaţi şi curăţaţi puiul şi legumele. Puiul se condimentează cu piper, sare, rozmarin şi se pune la cuptor la 250 de grade pentru 50 de minute sau o oră, în funcţie de gramajul acestuia. Se toacă ceapa şi se pune la foc în ulei sau unt, se căleşte puţin. Se rade sau toacă morcovul, pătrunjelul. Se adaugă în cratiţă morcovul şi pătrunjelul, mazărea boabe şi se acoperă cu apă, cât să le cuprindă. Se adaugă sare, piper şi se lasă la fiert până se evaporă apa. Dacă nu ţineţi dietă şi vă place, puteţi adauga clasica smântână amestecată cu făină pentru a lega boabele de mazăre. Spalaţi şi tocaţi mărarul şi adaugaţi-l în cratiţă când mazarea este gata. Mărarul îi dă o savoare specială soteului de mazăre. Poftă bună!