Rețete de la cititori: Spaghetti cu piept de pui şi sos de roşii – Daniela Andrei
Ingrediente: o jumătate de piept de pui (de fermă), 100 g spaghetti, un cub mic de unt, un ardei capia roşu mic, un fir de usturoi verde, un fir de ceapă verde, 100 ml suc/pastă de roşii, sare după gust, busuioc verde.
Mod de preparare
Tăiem pieptul de pui în cuburi şi îl rumenim frumos. Adăugăm usturoiul şi ceapa verde, ardeiul capia tocat şi călim uşor până devin translucide. Sărăm după gust şi adăugăm sucul /pasta de roşii. Acoperim cu un capac şi fierbem înnăbuşit până ce sosul devine dens. Între timp, fierbem pastele în apă cu sare, iar la final le scurgem de apa fierbinte şi le trecem printr-un jet de apă rece. Adăugăm un cub mic de unt şi uniformizăm.
Într-o farfurie/platou montăm cu ajutorul unei furculiţe "cuburile" de paste, adăugăm pieptul de pui şi presărăm busuioc verde, după gust. Se servesc calde.