Reţete de la cititori: Tartă cu caise şi ghimbir - Anişoara Ursan
Preparare1. Din ingrediententele pentru aluat, frământăm aluatul pe care îl dăm la frigider circa 30 minute, apoi îl întindem cu sucitorul într-o foaie subţirică pe care o aşezăm în forma de tartă unsă cu un pic de margarină apoi o înţepăm din loc în loc cu o furculiţă.2. Amestecăm smântâna cu jumătatate din zahărul pudră şi ghimbirul ras, adăugăm şi brânzica de vaci din care oprim 2 linguri. Mixăm albuşurile cu restul de zahăr apoi încorporăm cu grijă în amestecul de smântână. Turnăm totul peste aluatul din formă apoi deasupra aşezăm jumătăţi de caisă, cu scobitura în sus. În scobiturile caiselor adăugăm câte un pic de brânzică şi câteva cubuleţe de coajă de portocală confiată. Dăm la cuptor circa 30 minute.Se scoate din tavă şi se porţionează după ce s-a răcit bine.