Reţete de la cititori: tartă cu kiwi şi banane - Mihaela Vanda Scutaru
Mod de preparare :Pentru blat: 125 g făină, 100 g unt, 10 g praf de copt, 100 g zahăr, 2 ouă, 5 linguri de lapte.
Într-un vas se amestecă untul cu zahărul, apoi se adaugă şi ouăle şi se amestecă până se încorporează toate ingredientele. Se adaugă apoi făina de grâu amestecată cu praful de copt. Se amestecă şi apoi se adaugă laptele, lingură cu lingură amestecându-se în continuu. Se unge o formă de tartă cu ulei şi se tapetează cu făină şi se toarnă compoziţia în tavă. Se introduce la cuptorul încălzit în prealabil la 180 de grade şi se coace aproximativ 25-30 de minute, până capătă o culoare arămie. Când este coaptă, se scoate şi se răstornă pe o farfurie pe măsura tartei.Crema: 3 ouă, 200 g zahăr, 150 g făină, 500 ml lapte, 50 g unt, 38 ml esenţă de vanilie.Într-o cratiţă se amestecă ouăle cu zahărul, se adaugă apoi făina şi apoi, treptat laptele. Rezultă o compoziţie ca de clătite. Se pune cratiţa cu fundul într-un vas cu apă şi se fierbe la baie de aburi până se îngroaşă crema. Când s-a îngroşat, se ia de pe foc şi se amestecă în ea adăugându-se untul şi esenţa de vanilie. Când crema aproape s-a răcit, se întinde în strat pe tartă şi se decorează cu banane şi kiwi tăiate în felii subţiri.Poftă bună!