Reţete de la cititori: Tartă parfumată - Loredana Manz
Ingrediente: 2 ouă, 2/3 cană de zahăr, 4 linguri unt topit, ¼ cană ulei de măsline, 1/3 cană lapte, ½ linguriţă esenţă de vanilie, 1 ½ căni făină, o linguriţă rasă praf de copt, un praf de sare, sucul de la o lămâie, 3 căni boabe de struguri albi şi negri.
Mod de preparare:
Se unge cu unt şi se tapetează cu făină o formă rotundă sau o formă de tartă. Se bat ouăle cu zahărul într-un vas înalt cu mixerul până când se întăresc. Se încorporează laptele, untul, uleiul şi esenţa de vanilie. Se amestecă făina cu praful de copt şi cu sarea. Se adaugă sucul de lămâie apoi se amestecă făina cu cealaltă compoziţie până se omogenizează. Se lasă să se odihnească 10 minute. Se încorporează uşor jumătatea din cantitatea de struguri în compoziţie, apoi se pune totul în forma de copt. Se lasă la cuptor 15 minute. După aceea se mai pune restul de struguri şi deasupra se presară zahăr. Se mai bagă la cuptor circa 40 minute până când devine aurie. Se scoate de la cuptor şi se lasă la răcit în formă.