Reţete de la cititori: Tocăniţă de ardei graşi cu mămăliguţă - Aluculesei Brânduşa
Ingrediente2 kg ardei graşi2 cepe mari4 roşii mari2 linguriţe de sare2-3 foi de dafin200 gr mălai50 ml uleiMod de preparare: Se coc ardeii pe o tablă sau se pot coace şi într-o oală în care am pus ulei. Se curăţă, se spală şi se scot seminţele şi cotoarele, se toacă ceapa mărunt şi se prăjeşte până devine aurie, apoi adăugăm peste ceapă, roşiile tocate mărunt, adăugăm şi o căniţă de apă dacă roşiile nu sunt prea zemoase şi lăsăm să se pătrundă bine. Apoi adăugăm ardeii copţi, sare după gust, foi de dafin, amestecăm bine, lăsăm să mai fiarbă câteva minute şi oprim focul.Pentru mămăliguţă punem la fiert 1 litru de apă, o linguriţă de sare şi o lingură de mălai, când apa clocoteşte adăugăm în ploaie mălaiul amestecând într-una cu făcăleţul cam 15 minute şi răsturnăm apoi mămăliguţa pe un platou.Ardeii se servesc cu mămăliguţă şi dacă se poate şi un ardei iute. Poftă bună!