Reţete de la cititori: Tocăniţă de peşte cu sos de roşii şi măsline – Maria Trică Angelica

Ultima actualizare:

    Tocăniţă de peşte cu sos de roşii şi măsline
Tocăniţă de peşte cu sos de roşii şi măsline

Ingrediente: 1 kg file de peşte alb, 800 gr roşii, 100 gr pastă de roşii, 3 linguri de zeamă de lămâie, 1 linguriţă de usturoi pisat, 1 ceapă mare tocata, 100 g măsline, 3 ardei iuţi copţi pe grătar, 80 ml ulei de măsline,1 foaie de dafin, sare, piper.

Preparare: se amestecă 3 linguri de ulei de măsline cu zeamă de lămâie şi usturoiul pisat. Se toarnă marinata peste peştele tăiat în bucăţi potrivite. Se acoperă şi se lasă să stea la marinat o jumătate de oră. Se înăbuşe ceapa tocată în restul de ulei de măsline, se adaugă roşiile tocate (curăţate de coajă), pasta de roşii, foaia de dafin, un praf de sare şi se lasă să dea câteva clocote. Se adaugă peştele scurs bine şi se mai lasă 5 minute pe foc, apoi se presară oregano uscat şi piper proaspăt măcinat, măslinele şi ardeiul iute tocat. Se lasă pe foc timp de 5 minute şi se serveşte caldă sau rece.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton și Prințul William la țară GettyImages 1210393477 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
image png
gabriela cristea gogosi jpg
horoscop freepik jpg
zodii care vor avea o iarna fericita jpg
indragostiti la masa jpg
image png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net