Reţete de la cititori: Tocăniţă de peşte cu sos de roşii şi măsline – Maria Trică Angelica
Ingrediente: 1 kg file de peşte alb, 800 gr roşii, 100 gr pastă de roşii, 3 linguri de zeamă de lămâie, 1 linguriţă de usturoi pisat, 1 ceapă mare tocata, 100 g măsline, 3 ardei iuţi copţi pe grătar, 80 ml ulei de măsline,1 foaie de dafin, sare, piper.
Preparare: se amestecă 3 linguri de ulei de măsline cu zeamă de lămâie şi usturoiul pisat. Se toarnă marinata peste peştele tăiat în bucăţi potrivite. Se acoperă şi se lasă să stea la marinat o jumătate de oră. Se înăbuşe ceapa tocată în restul de ulei de măsline, se adaugă roşiile tocate (curăţate de coajă), pasta de roşii, foaia de dafin, un praf de sare şi se lasă să dea câteva clocote. Se adaugă peştele scurs bine şi se mai lasă 5 minute pe foc, apoi se presară oregano uscat şi piper proaspăt măcinat, măslinele şi ardeiul iute tocat. Se lasă pe foc timp de 5 minute şi se serveşte caldă sau rece.