Reţete de la cititori: Tort calculator – Elena Peterfi
Am bătut albuşurile cu 5 linguri de zahăr, apoi am pus gălbenuşurile şi la urmă 5 linguri de făină în care am încorporat un praf de copt.Fac această operaţie de 3 ori. Două blaturi le coc în tava pătrată, nu foarte mare iar al treilea blat, de preferinţă, într-una dreptunghiulară.
Crema: 1 litru frişcă Hulala, 500 g ciocolată cu lapte.Încălzeşti frişca până aproape la fierbere, o pui peste ciocolata ruptă în bucăţi şi amesteci bine cu telul. O laşi apoi la răcit în frigider 1-2 ore, după care o scoţi şi o baţi cu mixerul.Blaturile pătrate se taie fiecare în 3, se pune între ele cremă de ciocolată, rezultând un tort de 6 rânduri de blat şi 5 de cremă.Va fi foarte înalt.Acesta reprezintă monitorul.Pentru tastatură, se taie blatul în 2 părţi, se pune crema rămasă.Amândouă torturile se îmbracă în frişcă, deasupra se pune un strat de glazură de ciocolată. Pentru tastatură, am folosit bomboane de ciocolată pe care am scris cu creioane de ornat de la dr.Oetker.La fel am decorat şi faţada calculatorului.Vă dau un pont pentru monitor. Glazura de ciocolată se pune deasupra, se fac ornamente cu creioanele de la dr.Oetker şi apoi, cu grijă, se întoarce tortul şi se ornează lateral cu frişcă.