Reţete de la cititori: Tort cu ananas - Aluculesei Brînduşa
Ingrediente:
- -o cutie compot de ananas,
- -500 gr.biscuiţi obişnuiţi,
- -1 pachet de unt,
- -1 esenţă,
- -1 plic zahăr vanilat,
- -2 banane,
- -o portocală,
- -250gr.stafide,
- -500 gr.smântână,
- -1 lingură cacao,
- -4 linguri zahăr.
Mod de preparare: Deschidem cutia de compot şi turnam siropul într-un vas,peste sirop adăugăm stafidele şi le lăsăm 15 minute să se înmoaie.Dăm biscuiţii prin maşină şi adăugăm untul topit la temperatura camerei,omogenizăm totul foarte bine.Adăugăm apoi esenţă,bucăţile de ananas şi amestecăm uşor.Aşezăm jumătate din compoziţie în tavă, apoi aşezăm frumos felii de banane şi bucăţele de portocală. Punem restul de compoziţie şi aşezăm cu lingură. Apăsăm bine să nu rămână goluri de aer. În vasul de la robot punem smântână,zahărul şi zahărul vanilat şi mixăm câteva minute. Punem 1/2 frişcă pe blat şi întindem cu un cuţit zimţat să iasă cât de cât frumos. În 1/2 frişcă adăugăm cacao de bună calitate,mixăm câteva minute şi ornăm jumătate din tort. După cum vedeţi am ornat asimetric şi unde am pus frişcă albă deasupra am pus pe margine frişcă cu cacao şi invers. Am ornat cu forme făcute din zahăr. Pe partea maro am pus inimioare roz şi pe partea albă am pus inimioare mov. Poftă bună!