Reţete de la cititori: Tort cu fructe de vară - Florentina Hij

Ultima actualizare:

Preparare blat: Albuşurile se bat spumă tare apoi se adaugă zahărul treptat şi se bate în continuare până se obţine o bezea iar zahărul s -a topit. Se adaugă gălbenuşurile şi făina în ploaie amestecată în prealabil cu praful de copt. Se amestecă uşor într-o singură direcţie şi se toarnă compoziţia într-o formă rotundă de tort unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt. Se dă tava la cuptorul preîncălzit circa 30 de minute. După răcire blatul se taie în 3 foi.Preparare cremă: Gelatina albă se pune la înmuiat în 200 ml zeamă de compot sau apă pentru 20 de minute.Se baţe frişca cu zahărul. În 500 ml frişcă se adaugă iaurtul şi se mai bate puţin, se adaugă şi gelatina încălzită foarte puţin şi se amestecă uşor. Fructele se taie cubuleţe, unde este cazul şi se împart imaginar la 3, la fel se procedează şi cu crema.Gelatina roşie se prepară conform indicaţiilor de pe pachet iar când este călduţă dar nu închegată se toarnă într-o cratiţă rotundă tapetată din timp cu o folie de nylon, se dă cratiţa la rece iar când gelatina este închegată se pune peste ea o parte din crema albă de frişcă, peste frişcă fructe, peste fructe o foaie de blat însiropată, se apasă uşor şi se repetă procedeul cremă, fructe, blat încă de 2 ori apoi cratiţa cu tort se dă la rece pentru circa 3-4 ore. Tortul se răstoarnă pe un platou, se îndepărtează folia uşor şi cu posul se îmbracă marginile tortului cu cele 500 g de frişcă rămase sau se decorează după plac.

Parteneri

image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop financiar jpg
horoscop financiar 1 webp
Jumari FOTO Cristina Stancu3 jpg
zodii norocoase webp
prajitura1 jpeg
Pomana porcului FOTO Shutterstock jpg
Descopera ce distruge relatia de cuplu si ce i apropie pe parteneri webp
chef catalin scarlatescu foto antena 1
image
actualitate.net
image
actualitate.net