Reţete de la cititori: Tort cu iaurt şi căpşuni - Adriana Szerepi

Ultima actualizare:

PreparareBlatul: se separă gălbenuşurile de albuş. Albuşurile se bat spumă tare şi se adaugă treptat zahărul şi zahărul vanilat, se bate în continuare spuma trebuie să fie tare şi lucioasă. Se adaugă gălbenuşurile pe rând apoi uleiul şi făina amestecată cu praful de copt. Se coace într-o formă rotundă la foc mediu până trece testul scobitorii.Crema: iaurtul de căpşuni îl amestecăm cu zahărul pudră. Între timp hidratăm gelatina cu 200 ml apă apoi o topim pe baie de abur fără să o fierbem. Punem peste gelatină 2 linguri din compoziţia de iaurt, amestecăm bine apoi turnăm peste iaurt şi amestecăm bine. Această compoziţie o amestecăm cu frişca bătută iar la urmă adăugăm căpşunile tăiate bucăţele.În forma în care am copt blatul stropim cu puţină apă rece apoi aşezăm frumos folie alimentară pe care o stropim iar cu puţină apă rece. Scurgem surplusul de apă şi turnăm crema în formă. Deasupra aşezăm blatul şi acoperim cu folie alimentară. Dăm la rece cel puţin 3 ore, eu l-am lăsat peste noapte. Se răstoarnă pe un platou invers şi se scoate uşor folia alimentară.Se ornează cu felii de căpşuni peste care turnăm tort gelee roşu Dr.Oetker pe care-l pregătim conform instrucţiunilor iar marginile le ungem cu frişca bătută.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
cub horoscop 1 gif
Nu stii cum sa iti surprinzi cea mai buna prietena de ziua ei Iata cateva sfaturi de care sa tii cont jpg
Trei sfaturi pentru a ți transforma grădina într un sanctuar de relaxare jpg
zodii pixabay jpg
zodii meteoriti png
image
actualitate.net
image
actualitate.net