Reţete de la cititori: Tort cu iaurt şi căpşuni - Adriana Szerepi
PreparareBlatul: se separă gălbenuşurile de albuş. Albuşurile se bat spumă tare şi se adaugă treptat zahărul şi zahărul vanilat, se bate în continuare spuma trebuie să fie tare şi lucioasă. Se adaugă gălbenuşurile pe rând apoi uleiul şi făina amestecată cu praful de copt. Se coace într-o formă rotundă la foc mediu până trece testul scobitorii.Crema: iaurtul de căpşuni îl amestecăm cu zahărul pudră. Între timp hidratăm gelatina cu 200 ml apă apoi o topim pe baie de abur fără să o fierbem. Punem peste gelatină 2 linguri din compoziţia de iaurt, amestecăm bine apoi turnăm peste iaurt şi amestecăm bine. Această compoziţie o amestecăm cu frişca bătută iar la urmă adăugăm căpşunile tăiate bucăţele.În forma în care am copt blatul stropim cu puţină apă rece apoi aşezăm frumos folie alimentară pe care o stropim iar cu puţină apă rece. Scurgem surplusul de apă şi turnăm crema în formă. Deasupra aşezăm blatul şi acoperim cu folie alimentară. Dăm la rece cel puţin 3 ore, eu l-am lăsat peste noapte. Se răstoarnă pe un platou invers şi se scoate uşor folia alimentară.Se ornează cu felii de căpşuni peste care turnăm tort gelee roşu Dr.Oetker pe care-l pregătim conform instrucţiunilor iar marginile le ungem cu frişca bătută.