Reţete de la cititori: Tort cu iaurt şi fructe - Bădescu Tincuţa
Ingrediente:
250 gr. pişcoturi
150 gr. brânză proaspătă
150 gr. zahăr pudră
esenţa de vanilie
200 ml. frişcă
500 gr. iaurt
2 plicuri de gelatină granule
500 gr. piersici (sau alte fructe - după preferinţă) sau 1 borcan cu compot de piersici
(eu am folosit nectarine proaspete)
Preparare: Se tapetează marginile şi fundul de la o formă de tort cu pişcoturi însiropate cu zeamă de la compot.
Gelatina se hidratează în 200 ml. zeamă de compot, apoi se topeşte pe foc mic, fără a o da în clocot.
Brânza proaspătă se amestecă cu zahărul pudră, se adaugă esenţa de vanilie, iaurtul şi gelatina. Se amestecă toate aceste ingrediente, după care se adaugă frişca şi se amestecă.
Se pun şi fructele tăiate bucăţi potrivite, apoi se toarnă compoziţia în tava de tort.
Se adaugă încă un rând de pişcoturi după care se dă la frigider, de preferinţă de seara până dimineaţa.Se scoate din formă şi se decorează după preferinţe.