Reţete de la cititori: Tort cu iaurt şi piersici - Adriana Szerepi
PreparareBlatul: se bat albuşurile apoi se adaugă zahărul şi zahărul vanilat, gălbenuşurile, uleiul şi la sfârşit făina amestecată cu praful de copt şi cacao. Se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt iar deasupra se presară fulgii de migdale. Se coace la foc potrivit. Crema: se amestecă iaurtul cu zahărul pudră. Piersicile se taie în bucăţi mici. Hidratăm gelatina apoi o topim şi o adăugăm la iaurt. Batem frişca şi o amestecăm cu iaurtul. La urmă adăugăm piersicile scurse de suc. Eu am tăiat blatul în 2 foi apoi l-am tăiat în jumătate. Aşa am obţinut 4 foi şi un tort mai mic. Am însiropat cu siropul compotului. Tortul l-am îmbrăcat în pasta de zahăr. Înainte de a pune pasta de zahăr, întind un strat subţire de cremă de unt pentru a se lipi bine pasta de zahăr (crema de unt: untul se freacă cu zahărul şi zahărul vanilat până obţinem o cremă fină).