Reţete de la cititori: Tort cu trandafiri - Adriana Szerepi
PreparareAlbuşurile se bat spumă tare apoi adăugăm zahărul treptat bătând în continuare până obţinem o spumă tare şi lucioasă ca la bezele. Adăugăm pe rând gălbenuşurile, uleiul mixând în continuare şi la urmă făina amestecată cu praful de copt. Oprim un sfert din compoziţie în care adăugăm cacao. Compoziţia cu cacao o turnăm într-o pungă la care-i vom găuri o parte pentru a trasa linii pe compoziţia simplă. Se coace în tava tapetată cu hârtie de copt până trece testul scobitorii. Trebuie să iasă 3 foi de blat. Eu am obiceiul să coc de 2 ori o dată 1 blat din 6 ouă şi încă unul din 3 ouă, depinde de cuptor şi de tavă.Crema: 6 ciocolate albe de bună calitate (atenţie nu folosiţi ciocolată menaj), 1 litru frişcă lichidă, 1 kg căpşuni, 1 lămâie, 200 g zahăr, 1 plic gelatină granulată, 1 plic întăritor frişcă.Ciocolata ruptă bucăţi mici o punem pe baie de abur la topit cu 500 ml frişcă lichidă. După ce s-a topit toată ciocolata răcim conţinutul şi-l punem la frigider circa 2 ore. Să acoperiţi vasul cu un capac sau folie alimentară. Căpşunile se spală şi se curăţă de frunzuliţe. Se împarte în 2 părţi egale, o jumătate o dăm la blender şi o punem pe foc cu zeama de la o lămâie şi 200 g zahăr iar cealaltă parte o tăiem bucăţi nu foarte mici. Când zahărul s-a topit lăsăm compoziţia la răcorit. Hidratăm şi topim gelatina şi o adăugăm peste căpşunile fierte. Batem frişca rămasă în spumă tare şi adăugăm întăritorul de frişcă. Scoatem ciocolata topită şi o mixăm până devine o cremă fină şi îşi măreşte volumul. Amestecăm frişca bătută cu crema de ciocolată şi adăugăm căpşunile fierte mixând. La urmă adăugăm şi bucăţile de căpşuni.Pentru însiropat aveţi nevoie de 2 plicuri de ciocolată albă caldă.Pentru ornat eu am folosit 750 ml frişcă lichidă bătută, iar florile şi ornamentele sunt făcute din fondant.