Retete de la cititori: Tort de capsuni si ananas / Anisoara Ursan

Ultima actualizare:

    Tort racoritor cu fructe
Tort racoritor cu fructe

Ingrediente;Blat (diametrul de 26 cm): 8 ouă, 200 g zahăr, 225 g făină, un praf de sare, esenţă.Crema căpşuni: 400 g iaurt cu căpşuni, 500 g căpşuni coapte, 1/2 borcănel mic de gem de căpşuni (cca 4-5 linguri), un pliculeţ gelatină alimentară.Crema cu ananas: 400 g iaurt gras, 200 g zahăr pudră, esenţă sau zahăr pudră vanilat, o cutie mică de compot ananas rondele, un pliculeţ de gelatină alimentara.Ornare pentru margine: un compot mic de ananas feliat, câteva jumătăţi de căpşuni.Ornare tort: 150 g ciocolată amăruie, 50 g unt sau margarină, câteva inele din ananas, căpşuni.

Preparare1. Se prepară blatul din albuşurile bătute spumă cu un praf de sare,apoi cu zahărul, până se obţine o bezea în care încorporăm gălbenuşurile zdrobite. Se adaugă şi făina cernută şi esenţa şi se amestecă uşor până la omogenizarea compoziţiei.Se toarnă compoziţia în forma tapetată cu hârtie pentru copt şi se dă la copt cca 40 de minute la foc potrivit. Se scoate blatul copt din formă, se lasă să se răcească bine, apoi se taie pe orizontală în 3 discuri egale.2. Se montează tortul în forma în care am copt blatul astfel: marginea formei se îmbracă cu rondele de ananas, scurse bine de zeamă, al căror orificii le-am umplut cu jumătăţi de căpşuni. Se aşează uşor primul disc de blat, uşor însiropat cu zeama rămasă de la compot.Se prepară crema de căpşuni amestecând iaurtul cu gemul de căpşuni, apoi cu gelatina pe care am hidratat-o în 100 ml apă rece şi am topit-o la bain marin (fără a o fierbe) şi apoi am turnat-o în fir subţire în crema de iaurt.Se toarnă crema de iaurt, primul blat însiropat, apoi se presară pe toată suprafaţa bucăţi de căpşuni.Se vine deasupra cu al doilea blat şi el uşor însiropat cu compot.Se prepară a doua cremă amestecând bine iaurtul cu zahăr pudră şi vanilia, apoi încorporăm gelatina hidratată şi topită la fel ca la crema de căpşuni.Se toarmă această cremă deasupra blatului iar deasupra ei presărăm pe toată suprafaţa bucăţele de ananas scurse bine de sirop.Deasupra se acoperă cu ultimul disc şi el uşor însiropat şi se dă la frigider cel puţin 2-3 ore, să se întărească, dar de preferat este să îl lăsăm de seara până a doua zi.3. Se scoate tortul din formă, se trece pe un platou, apoi se decorează cu ciocolată topită la bain marin în care am încorporat untul. Se decorează cu ananas şi căpşuni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
tiramisu dubai jpg
Iata top 6 lucruri de care ai nevoie intr un birou! jpg
titlu Sfaturi utile pentru întreținerea unui păr sănătos și strălucitor folosind produse de îngrijire corecte jpg
Organizezi o cina cu prietenii la tine acasa  Iata ce sa nu ti lipseasca! jpg
horoscop 3 august webp
prazoki1 jpg
bob tunsoare jpg
1 piftie de curcan jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net