Reţete de la cititori: Tort «Pădurea Neagră» – Roxana Ciobanu
Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă, 9 linguri zahăr, 6 linguri făină, 3 linguri cacao, 3 linguriţe rase praf de copt, 3 lingurite zahăr pudră cu păstăi de vanilie. Crema: 300 g smântână, 200 ml frişcă lichidă, 3 linguri zahăr pudră, 3 linguriţe extract de vanilie, 350 g vişine cu cireşe, 1/2 cană compot de vişine fără fructe, 60 g ciocolată cu lapte, cireşe pentru decor.
Reţete de la cititori: Tort Pădurea Neagră – Roxana Ciobanu
Ingrediente:Pentru blat: 6 ouă, 9 linguri zahăr, 6 linguri făină, 3 linguri cacao, 3 linguriţe rase praf de copt, 3 lingurite zahăr pudră cu păstăi de vanilie.
Crema: 300 g smântână, 200 ml frişcă lichidă, 3 linguri zahăr pudră, 3 linguriţe extract de vanilie, 350 g vişine cu cireşe, 1/2 cană compot de vişine fără fructe, 60 g ciocolată cu lapte, cireşe pentru decor.
Mod de preparare:Blatul:Puteţi coace tot blatul, însa eu am ales să fac foile separat.Două ouă le mixăm spumă cu 3 linguri de zahăr.Adăugăm o linguriţă praf de copt, o linguriţă zahăr pudră cu păstăi de vanilie, apoi 2 linguri făină.La final încorporăm o lingură de cacao cernută.Tapetăm o tavă de de 20 cm cu hârtie de copt şi turnăm compoziţia.O introducem în cuptorul încins, la o temperatură potrivită, pentru 10-12 minute.Când este gata scoatem foaia de blat şi o lăsăm să se răcească. La fel procedăm şi cu celelalte două.Crema:Într-un bol punem smântâna şi frişca lichidă, dar să fie de la frigider.Le mixăm puţin la viteză mică, adăugăm zahărul pudră, extractul de vanilie.Mărim viteza la mixer până crema devine o spumă. Să nu o bateţi nici prea mult să nu se întărească prea tare.Crema o împărţim în 3 părţi egale. Spălăm vişinele şi cireşele, îndepărtăm codiţele şi scoatem sâmburii.Pe un platou aşezăm prima foaie de blat şi în jurul său un inel detaşabil. O însiropăm cu compot, punem prima parte de cremă, o nivelăm, apoi împingem jumătate din fructe în cremă.Aşezăm foaia a doua, însiropăm, a doua parte din cremă, restul de fructe, şi a treia foaie însiropată.Dăm tortul la frigider pentru 1-2 ore, apoi îl scoatem şi îl îmbrăcăm în restul de cremă.Ciocolata o mărunţim şi îmbrăcăm marginile tortului.Deasupra decorăm cu cireşe. Îl mai dăm putţin la rece apoi servim.