Reţete de la cititori: Tort teren de fotbal - Adriana Szerepi
PreparareAlbuşurile se bat spumă tare apoi se adaugă pe rând zahărul, gălbenuşurile, uleiul, făina amestecată cu praful de copt. Împărţim compoziţia în 2 într-una adăugăm 1 plic de zahăr vanilat şi o lingură de făină iar în cealaltă cacao şi amestecăm. Turnăm compoziţia galbenă în tava tapetată cu hârtie de copt iar cea maro o punem într-o pungă pe care o găurim la un capăt şi trasăm linii pe compoziţia galbenă. Se coace până trece testul scobitoriiCrema 1: o cutie de iaurt de piersici de 400 ml, 4-5 linguri de zahăr pudră (depinde cât e de dulce iaurtul), 1 compot de piersici, 2 plicuri gelatină, 300 ml frişcă lichidă.Tăiem piersicile bucăţele mici şi le lăsăm la scurs. Se amestecă iaurtul cu zahărul pudră apoi hidratăm gelatina şi o topim. Amestecăm gelatina cu iaurtul. batem frişca tare după care o amestecăm cu iaurtul şi la urmă adăugăm piersicile scurse.Crema 2: 300 g ciocolată amăruie de calitate, 500 ml frişcă lichidă, 2-3 linguri fulgi de ciocolată. Rupem ciocolata bucăţele mici şi o punem la topit cu 200 ml frişcă. După topire se lasă la răcorit apoi la frigider vreo 2 ore. Scoatem crema de la rece şi o mixăm până devine o spumă fină. Batem restul de frişcă şi amestecăm cu ciocolata. La urmă adăugăm fulgii de ciocolată.Eu am însiropat uşor tortul cu sucul compotului doar cât am umezit puţin blaturile. Tortul este îmbrăcat în pastă de zahăr iar figurinele sunt din plastic cumpărate.