Reţete de la cititori: Vinete la grătar - Loredana Manz
Ultima actualizare:
Ingrediente:
- 2-3 vinete
- ½ legătura pătrunjel verde
- 2 căpăţâni de usturoi mai mici
- ulei de măsline
- sare
Mod de preparare: Se spală vinetele foarte bine şi se taie în felii rotunde nici prea subţiri, nici foarte groase. Se pune sare peste ele şi se lasă la scurs într-o sită. Se curaţă usturoiul de coajă, se pisează mărunt şi se amestecă cu ulei de măsline, sare şi pătrunjelul verde tocat mărunt, obţinându-se o pastă. Feliile de vinete se ung cu ulei de măsline şi se pun la prăjit pe grătarul încins întorcându-se pe ambele părţi. După ce vinetele s-au prăjit se ung deasupra cu pasta de usturoi. Se pot servi atât calde cât şi reci. Poftă bună!