Rețete de Paște. Pască moldovenească de la Andreea Raicu și pască rapidă de la Mihai Constandache

Ultima actualizare:
Mihai Constandache
Mihai Constandache

Alături de drob, friptură de miel, ouă roșii și cozonaci, de pe mesele românilor de Paște nu poate lipsi pasca. Este o prăjitură delicioasă cu aluat de cozonac și brânză dulce. Se gătește ușor și termină rapid din farfurie. Iată două rețete de la vedete!

  • Ingrediente: 1 kg făină, un cubuleț de drojdie, 350 ml lapte, 150 ml ulei de floarea soarelui, o cană de zahăr, 4 ouă, zahăr vanilat, coaja de la o lămâie și un praf de sare. Pentru umplutură: 1 kg brânză dulce, 8 ouă, o cană de zahăr, 2 linguri griș, o pungă de stafide și esență de vanilie.

Pască moldovenească
Pască moldovenească
  • Mod de preparare: separăm albușurile de gălbenușuri. Se bat gălbenușurile, două albușuri, sarea și zahărul și se bate până când se topește zahărul. Într-o ceșcuță cu lapte cald dizolvăm cubulețul de drojdie. Într-un vas, punem făina, facem o gaură în mijloc și adăugăm drojdia. Apoi turnăm ouăle bătute și laptele, zahărul vanilat, coaja de lămâie și începem să frământăm. Treptat, adăugăm și uleiul. Aluatul e gata când începe să facă bule de aer, ne spune pe site-ul ei Andreea Raicu. Coca trebuie să aibă o consistență elastică, ușor de manevrat. Lăsăm aluatul să crească, timp în care preparăm umplutura de brânză. Amestecăm brânza cu ouăle, plus cele două albușuri rămase și zahărul. În cazul în care compoziția e prea apoasă, poți adăuga 2 linguri de griș. Stafidele le lăsăm la hidratat în esența de rom, apoi le adăugăm cu totul în compoziție. Împărțim aluatul în doup părți: una  o întindem ca pe o foaie de plăcintă pe fundul tăvii tapetate în prealabil cu făină. O alta o împărțim la rândul ei în două jumătăți pe care le facem suluri, le împletim și le așezăm pe pereții tăvii. Adăugăm compoziția de brânză și dăm la cuptor pentru 40 de minute.

Pască rapidă, de la Mihai Constandache 


    Mihai Constandache
Mihai Constandache

Cântărețul Mihai Constandache (39 de ani), pe care îl știți de la "Chefi la cuțite", ne-a dat o rețetă de pască ce nu necesită dospirea aluatului, deci se poate face într-un timp mult mai scurt, iar rezultatul este delicios, chiar dacă este servită rece, la două-trei zile de la preparare.

  • Ingrediente: 5 ouă, 8 linguri zahăr, 600 grame brânză de vaci grasă, 100 grame stafide, 1 fiolă esență de rom, 2 fiole esență de vanilie, coajă rasă de la o lămâie, 1 plic praf de copt, 2 linguri zeamă de lămâie, 5 linguri făină.
  • Mod de preparare: Se pun stafidele în apă caldă 2-3 ore. După ce s-au înmuiat se pun în rom. Se amestecă gălbenușurile cu zahărul, brânză de vaci, coajă rasă de lămâie și esență de vanilie (se poate folosi mixerul vertical pentru o consistentă fină). Se adaugă apoi stafidele scurse de rom. Se adaugă și praful de copt stins cu zeamă de lămâie. Făînă cernută se încorporează în compoziția de brânză, amestecând încet cu lingură. La final se adaugă albușurile bătute spumă cu un praf de sare. Compoziția se toarnă într-o formă rotundă, tapetata cu hârtie de copt. Se coace in cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius circa 15-20 minute, apoi se scade temperatura la 160 grade Celsius, pentru circa 35-45 minute. Se face testul cu scobitoarea 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
prajitura1 jpeg
Pomana porcului FOTO Shutterstock jpg
Descopera ce distruge relatia de cuplu si ce i apropie pe parteneri webp
chef catalin scarlatescu foto antena 1
KV CSR landscape jpg
1 despartire zodii jpg jpeg
1 pilaf sarbesc jpg jpeg
cub horoscop 2 gif
image
actualitate.net
image
actualitate.net