Reţete: Papanaşi fierţi – Panazan Bianca Raluca
Ultima actualizare:
INGREDIENTE• 250 g brânză de vaci
• 3 linguri zahăr green sugar• 2 linguri griş• 1lingură făină• 1 ou• 100 g pesmet+ 40 g unt+ 4 plicuri de green sugar Pentru decor:• smântână• dulceaţă de cireşe• fulgi de ciocolată albă
MOD DE PREPARARE
Brânză se amestecă cu zahărul, esenţele, grişul, oul şi făină. Se amestecă ingredientele cu un tel. Într-o oală punem apă la fiert cu un praf de sare.Untul se topeşte într-o tigaie, punem pesmetul şi zahărul green sugar, amestecăm des şi lăsăm la foc maxim 5 minute, nu trebuie să se ardă. Cu mâinile date prin făină, formăm biluţe din compoziţia de brânză, când apa începe să fiarbă adăugăm pe rând biluţele. Când se ridică la suprafaţă sunt fierţi,îi luăm cu o paleta şi îi dăm prin pesmet. Se servesc cu smântână şi dulceaţă de cireşe.