Salată de ciuperci – Mirela Ortansa
Ultima actualizare:
Ingrediente
- 3 conserve de ciuperci tăiate
- 1 ceapă
- 1-2 căţei de usturoi
- maioneză făcută din: ulei, un gălbenuş crud, 2 linguriţe muştar, un gălbenuş de ou fiert
- sare
- piper
- 3-4 linguri de smântână
Mod de preparare
Ciupercile se scot din conservă şi se pun la scurs într-o strecurătoare, se mai apasă cu o lingură pentru a se scurge bine zeamă din ele. Ceapă şi usturoiul se curaţă de coajă, se spală şi apoi se toacă mărunt (eu am dat usturoiul pe răzătoarea măruntă). Într-un castron se amestecă ciupercile bine scurse cu usturoiul şi ceapă tocată, se adaugă maioneză şi smântână şi se condimentează cu sare şi piper după gustul fiecăruia. Se aşează frumos într-un bol de sticlă şi se decorează după preferinţă.