Salată «Picarella» - Clementina Cojan
Ingrediente: 2,5 kg ceapă albă, 1/2 kg ardei iute roşu, 250 gr castraveţi sau morcov, la alegere, 0,5 l apă, 0,25 l oţet, 75 g zahăr, sare după gust.
Mod de preparare:
Tai ceapa solzişori, ardeiul iute îl tai mărunt, fără seminţe, castraveţii sau morcovul felioare şi pui totul într-o cratiţă.
Adaugi apa, oţetul, zahărul şi sarea. Pui cratiţa pe foc, să dea câteva clocote, până se înmoaie ceapa.
Repartizezi conţinutul în borcane şi le aşezi în cămară. Cantitatea ingredientelor se poate dubla sau tripla.
Poftă bună!
Timp de preparare: 90 minuteDificultate: uşorCantitate obţinută: 4 borcane
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook