Secretul cele mai delicioase piftii a fost împărtășit de Jamila: „Din acest motiv nu ne iese”. Trucul de care trebuie să ții cont

Jamila, pe numele real Geanina Staicu-Avram este iubită de milioane de gospodine care îi cunosc rețetele. A devenit celebră în anul 2016, când a primit premiul „Personalitatea Online a Anului” în cadrul festivalului anual de social media Webstock. Acum, ea vine în atenția fanilor cu o rețetă specifică sărbătorilor: piftie ca la mama acasă. 

Jamila, rețeta pentru o piftie delicioasă / foto: Social media
Jamila, rețeta pentru o piftie delicioasă / foto: Social media

Prezentă la Adevărul Live, Jamila a vorbit despre importanța alimentelor pe care le folosim pentru a da un gust senzațional mâncărurilor noastre. Secretul pentru a pregăti o piftie delicioasă a fost dezvăluit. 

Jamila, rețeta pentru cea mai gustoasă piftie 

Piftie, cârnați, caltaboș, sarmale sau cozonac - sunt doar o parte dintre mâncărurile pregătite de români pentru mesele de sărbători. Gospodinele iscusite cunosc foarte multe secrete în de-ale bucătăritului, dar nu ezită să descopere și mai multe. 

„Dacă l-aş întreba pe tata, specialist în piftie, mi-ar spune că ar trebui să o fierbem la foc foarte, foarte mic şi pentru o perioadă lungă de timp, astfel încât carnea să se desprindă complet de pe os. Din acest motiv nu ne iese de regulă piftia, pentru că ne grăbim, toată gelatina din os, din cartilagii trebuie să iasă. Depinde de cantitate, dar de obicei o testezi: iei o cantitate foarte mică de supă, lichid, o laşi să se răcească puţin şi îţi pui între degete şi dacă e lipicioasă înseamnă că gelatina lucrează sau putem pune în congelator şi dacă se gelifiază, atunci e OK. La piftie punem doar usturoi şi piper boabe, când fierbe, şi frunze de dafin dacă ne plac”, a spus Jamila, pentru sursa amintită.

Cum pregătim cârnații după rețeta Jamilei

Atunci când vine vorba de umplut cârnații pentru iarnă, Jamila ne avertizează să fim atenți la calitatea cărnii pe care o folosim, căci în ea constă totul. 

„La cârnaţi totul constă în carne, ar trebui să avem o cantitate de jumătate-jumătate porc şi vită, aşa nu o să avem cârnaţi foarte grei, graşi, şi neapărat usturoi, boia şi cimbru. Românilor nu prea le plac condimentele foarte aromate, dar pe astea le putem avea pentru nişte cârnaţi reuşiţi şi un pic afumaţi. Singura tehnică de care am avea nevoie este să-i amestecăm, aproape să frământăm carnea, cu cât amestecăm mai bine condimentele şi usturoiul în toată compoziţia cu atât vor fi mai gustoşi.

Trebuie să punem şi proporţia corectă de condimente şi putem verifica asta: când am pus toate condimentele, luăm o bucăţică de carne, facem o chifteluţă mică şi o punem pe grătar, apoi o gustăm şi, după caz, o asezonăm, dacă ni se pare că mai trebuie puţin ustoroi sau puţin cimbru, atunci mai punem, dar trebuie să avem grijă să nu punem foarte mult pentru că apoi nu mai putem scoate şi singura soluţie e să mai adăugăm carne şi să facem mai mulţi cârnaţi. Deci trebuie să fim foarte atenţi să punem puţin la început pentru a putea adăuga. Eu nu pun bicarbonat în cârnaţi, dar în pasta de mici pun. Eu consider că nu este nevoie la cârnaţi. Nu cred că e un ingredient rău, dar eu nu pun”, a mai spus aceasta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
beneficii sex freepik jpg
nougat 1206707 1280 jpg
FotoJet (1) jpg
mojito cu sampanie jpeg
horoscop webp
FotoJet jpg
horoscop webp
zodii pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net