Cum să prepari cei mai gustoși cârnați. Secretul a fost împărtășit de Jamila: „Singura tehnică de care avem nevoie..”

Geanina Staicu-Avram, cunoscută drept Jamila Cuisine, a devenit o prezență iconică pe platforma YouTube, împărtășind cu milioane de pasionați de gătit rețete delicioase și sfaturi culinare. Recent, a lansat cartea „Jamila Cuisine - Cele mai iubite rețete", care a făcut furori la Târgul Gaudeamus. În această carte, Jamila împărtășește secretele sale, inclusiv cum să obții cârnați perfecți și alte delicii culinare.

Jamila / Foto: arhiva personală.
Jamila / Foto: arhiva personală.

Originea numelui "Jamila Cuisine"

Proiectul Jamila Cuisine a început dintr-o întâmplare și a prins viață sub numele sugestiv dat de mătușa soțului lui Jamila, o femeie marocană care o numea „Jamila". Fascinată de bucătăria marocană, Jamila și-a dorit să împărtășească această pasiune cu românii și a ales numele „Jamila Cuisine" pentru proiectul ei. Acest nume a devenit emblematic și acum chiar și mama lui Jamila o numește "Jamila".

Procesul de creare a rețetelor video

Crearea unei rețete video implică multă muncă și dedicare. Chiar și cea mai simplă rețetă necesită aproximativ patru ore pentru filmare și apoi alte 8-10 ore pentru montaj și editare. Jamila spune că se inspiră din comunitatea ei și din cererile acestora. Ea gătește pentru oamenii care o urmăresc și își adaptează rețetele în funcție de preferințele și necesitățile publicului său.

Interacțiunea cu publicul

Jamila primește zilnic numeroase comentarii și întrebări de la urmăritorii ei. Deși încearcă să răspundă la cât mai multe întrebări, volumul mare de comentarii face acest lucru dificil. Oamenii o întreabă adesea despre ingrediente, tehnici de gătit și sfaturi pentru înlocuirea anumitor ingrediente în rețetele lor.

Rețetele preferate pentru Sărbătorile de Iarnă

Pentru Crăciun, Jamila pregătește sarmale, cozonac, ciorbă de burtă și alte delicii tradiționale. Ea folosește o combinație de carne de vită și curcan pentru sarmale și adaugă puțină grăsime de curcan pentru a le menține gustoase. Pentru cârnați, Jamila recomandă o proporție echilibrată între carne de porc și vită, adăugând usturoi, boia și cimbru pentru un gust autentic. "Singura tehnică de care am avea nevoie la cârnați este să-i amestecăm, aproape să frământăm carnea, cu cât amestecăm mai bine condimentele şi usturoiul în toată compoziţia cu atât vor fi mai gustoşi.

Trebuie să punem şi proporţia corectă de condimente şi putem verifica asta: când am pus toate condimentele, luăm o bucăţică de carne, facem o chifteluţă mică şi o punem pe grătar, apoi o gustăm şi, după caz, o asezonăm, dacă ni se pare că mai trebuie puţin ustoroi sau puţin cimbru, atunci mai punem, dar trebuie să avem grijă să nu punem foarte mult pentru că apoi nu mai putem scoate şi singura soluţie e să mai adăugăm carne şi să facem mai mulţi cârnaţi", a explicat Jamila pentru Adevărul.

Cu rețetele sale delicioase și sfaturile utile, Jamila continuă să fie o sursă de inspirație pentru toți cei care iubesc arta culinară. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
zodii meteoriti png
horoscop webp
alimente cancer jpg
horoscop shutterstock jpg
dormitor jpg
horoscop jpeg
horoscop jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net