Sirop din flori de salcâm

salcam jpeg
Sirop din flori de salcâm: Pentru preparare, este nevoie de două kilograme de flori de salcâmfoto: wikimedia.org

Siropul din flori de salcâm reprezintă un medicament natural și are efecte benefice asupra organismului tău, chiar și atunci când nu ai probleme de sănătate. Click! îți arată cum se prepară și cum se folosește acest sirop.

Siropul din flori de salcâm reprezintă un medicament natural și are efecte benefice asupra organismului tău, chiar și atunci când nu ai probleme de sănătate. Click! îți arată cum se prepară și cum se folosește acest sirop.

Pentru aproximativ trei litri de sirop din flori salcâm, ai nevoie de două kilograme de flori de salcâm, două kilograme de zahăr, patru litru de apă, patru plicuri de sare de lămâie, un praf de sare grunjoasă, patru plicuri de zahăr vanilat (opțional) și coaja de la  tăiată în bucăți mari.

Florile de salcâm se spală foarte bine, pentru îndepărtarea impurităților și a eventualelor insecte, iar apoi se lasă la scurs. La sfârșitul acestui proces, se desprinde fiecare floare de codiță. Astfel, florile pregătite se pun la fiert în apă clocotiă, pentru aproximativ 20 de minute. După ce au trecut cele 20 de minute, se oprește focul, iar deasupra recipientului în care au fiert se pune un capac. Pentru un sirop din flori de salcâm cât mai delicios și concentrat, florile se lasă la macerat în apa fiartă peste noapte.

A doua zi, se separă lichidul de flori, care trebuie presate bine. Se filtrează, apoi, decoctul, prin strecurări repetate printr-un tifon dublu. Separat, zahărul trebuie invertit prin fierbere într-o oală emailată. Acesta se fierbe cu 400 de ml de apă și sarea de lămâie, timp de 10 minute, la foc iute, amestecând. Se colectează și se aruncă spuma care se ridică la suprafața apei.

Pentru pentru a obține sirop din flori de salcâm, se adaugă ceaiul concentrat (lichidul rezultat în urma fierberii florilor de salcâm, n.r.) peste zahărul invertit. Aici se adaugă praful de sare și coaja de lămâie și zahărul opțional, dacă v-ați decis să îl folosiți. Conținutul se pune, din nou, la fiert, la foc iute, până cantitatea scade la jumătate. La sfârșit, se îndepărtează coaja de lămâie, iar siropul se îmbuteliază în recipiente de sticlă.

Sirop din flori de salcâm: Ameliroează refluxul gastro-esofagian

Pentru reducerea simptomelor refluxului gastro-esofagian, care apare ca o usturime pe interiorul gâtului ce coboară spre stomac, se poate administra sirop din flori de salcâm, pe o perioadă mai lungă de timp. Se administrează câte trei lingurițe de sirop pe zi, pentru a fi eficient în tratarea acestei afecțiuni. Tranzitul intestinal, de asemenea, poate fi reglat prin consumul de sirop din flori de salcâm. Florile de salcâm au un efect calmant, antispastic și de diminuare a secreției gastrice acide.

Sirop din flori de salcâm: Proprietățile florilor de salcâm

În afara faptului că sunt delicioase, florile de salcâm au numeroase proprietăți benefice pentru organism. Acestea ajută la tratarea insomniei, a afecțiunilor genitale, combat depresia, astenia de primăvară și stările anxioase, calmează tusea și alungă migrenele cauzate de stres. Astfel, pentru obținerea tuturor acestor efecte, este indicat consumul de sirop din flori de salcâm. Acesta poate fi consumat și de plăcere și in lipsa unor simptome specifice.

meghan markle harry regina jpeg
cub bianca dragusanu sofia animat gif
regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
inger   brigitte pastrama 1 jpeg
meghan markle harry regina jpeg
Anamaria Prodan Laurențiu Reghecampf
gabriela cristea
BeFunky collage (12) jpg
vladimir putin si bomba nucleara
Tineri care se muta intr-un apartament in chirie FOTO Shutterstock
image
image
image
image
Horoscop 29 septembrie sursa foto Pixabay
horoscop 28 septembrie (sursa Foto Pixabay)
Netflix, serviciu de difuzare online bazat pe abonamente. Sursa foto: pexels.com
Asigurarea RCA. Surse foto: pixabay.com
image png
cuplu