Sofia Vicoveanca, secretul ciorbei acrite cu borș: «E foarte sănătos»

Sofia Vicoveanca arată superb la 80 de ani! Este activă, îi place să călătorească, să se plimbe și chiar să gătească. Îndrăgita interpretă de muzică populară are și o rețetă specială de borș, pe care a împărtășit-o cu noi.

Sofia Vicoveanca are o rețetă inedită de borș acru Foto: Facebook
Sofia Vicoveanca are o rețetă inedită de borș acru Foto: Facebook

Ce secret are Sofia Vicoveanca atunci când face cea mai bună ciorbă din lume? Vi-l dezvăluim chiar acum, în exclusivitate! Cântăreața a mărturisit că nepoatele sale o roagă mereu să îi facă această ciorbă, întrucât nu găsesc gustul autentic nicăieri în altă parte.

«Se bea înainte de masă câte un păhăruț ca cel de țuică»

Pe lângă că e foarte gustos, acest borș este și extrem de sănătos, spune Sofia Vicoveanca. Ea ne sfătuiește să bem borșul acru și pe stomacul gol, înainte de masă. De asemenea, îl putem pune în ciorbă pentru un gust nemapomenit.

Nepoata din clasa a 12-a și cea studentă în anul I la Geologie, mă roagă să le fac ciorba după care le plouă-n gură. Vă spun rețeta. Se pun toate ingredientele, legumele, cărnița, la fiert, dar separat fac eu așa ceva! Este un borș acru. Se pune la fiert sfeclă roșie rasă prin răzătoare, cu o tijă de la leuștean, tijă de la mărar, de la pătrunjel și se mai pune și sare după gust. Se fierb toate până când zeama se face roșie, aproape neagră de la sfecla roșie. Aceasta se strecoară în cirobă  atât cât o gusti, cât trebuie de acră, restul, ce rămâne din zeamă, se strecoară și se pune într-o sticluță la frigider și se bea înainte de masă câte un păhăruț ca cel de țuică, pe nemâncate. E foarte sănătos!”, ne-a mărturisit Sofia Vicoveanca!

De asemenea, cântăreața octogenară a dezvăluit cum s-a menținut atât de bine. Nu bea cafea și mănâncă doar două mese pe zi.

"Eu merg pe minuturi, îmi plac ouăle moi, așa cleioase, cu pâine prăjită, cu o țâră de unt, să știți că îmi place smântâna, smântâna cu mămăliguță, nu mă feresc de grăsimi, cam 2 mese pe zi, cam așa e. Nu beau cafea, că am tensiune oscilantă și mă mai cruț, un capuccino cu lapte mult, ceaiuri, te miri ce!”, a explicat cântăreața.

Sofia Vicoveanca, în Kenya la 80 de ani

Sofia Vicoveanca a fost în Kenya
Sofia Vicoveanca a fost în Kenya

Chiar dacă are o vârstă respectabilă, cântăreața este curajoasă și continuă să călătorească peste hotare, acesta fiind unul dintre hobby-urile sale preferate de când se știe. Recent, Sofia Vicoveanca a fost într-o călătorie de vis în Kenya. Artista de muzică populară i-a încântat pe fanii săi cu imagini din Africa, acolo unde s-a pozat și purtând ie. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
femeie fericită  foto   Shutterstock jpg
Omleta la cuptor pentru intreaga familie jpeg
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
horoscop jpeg
6 jpg
femeie trista jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net