Ştrudel cu mere – Camelia Rădoi
Ingrediente
• 1 kg de mere
• 6 foi de plăcintă
• 1 ou
• 2 linguri de zahăr
• 2 linguriţe de scorţişoară
• ulei
Preparare
Curăţăm merele de coajă, le spălăm, iar apoi le dăm pe răzătoare. Într-o crăticioară punem merele şi cele 3 linguri de zahăr. Le lăsăm să fiarbă aproximativ 14 minute. Luăm merele de pe foc şi adăugăm şi cele 2 linguriţe de scorţişoară. Amestecăm bine. Întindem pe masa de lucru 2 foi de plăcintă şi le ungem cu ulei. La marginea foii punem 2 linguri din compoziţia de mere, îndoim părţile laterale, mai ungem odată cu ulei şi rulăm. Le crestăm puţin la suprafaţă şi le punem într-o tavă cu hârtie de copt. Le ungem cu ulei, iar apoi cu oul bătut. Se lasă la cuptor timp de 30-40 de minute la 170 - 180 grade C. Dacă doriţi le puteţi pudra cu zahăr. Poftă bună!