Suc energizant din legume
Ligia Pop (35 de ani) e bucătar specializat în alimentaţie vegană fără foc, gazdă a show-urilor TV online „Ligia’s Kitchen” şi "De vorbă cu Ligia", autoarea a şase cărţi despre alimentaţie vegană, sarcină şi nutriţie.
Ea ne spune cum putem face un suc de legume delicios, plin de vitamine, ideal pentru detoxifierea de primăvară şi pentru întărirea sistemului imunitar.
Ingrediente: 3 morcovi, o rădăcină pătrunjel, un cartof dulce mic, o sfeclă roşie mică, 2 cm rădăcină de ghimbir, două tije de ţelină.
Mod de preparare: toate legumele se spală foarte bine, fără să se îndepărteze coaja, care e plină de nutrienţi. „Eu le-am pus pe rând într-un storcător Kuvings prin presare la rece. Sucul se bea imediat, dacă îl lăsaţi la frigider se va oxida”, explică Ligia Pop.
Câteva beneficii ale acestor ingrediente
Morcovii sunt bogaţi în vitamina A, C, fier şi calciu. Au efect antirid, contribuie la detoxifierea ficatului, îmbunătăţesc vederea, previn bolile cardiace. Sucul de rădăcină de pătrunjel întăreşte sistemul imunitar, e antiviral, are proprietăţi antibiotice şi menţine sănătatea rinichilor, aflăm de pe ligiapop.com.
Cartoful dulce are multe vitamine din grupa B, conţine vitamina D, rar întâlnită la crudităţi, dar şi vitamina A, C, E, fier, calciu, magneziu, potasiu.
Sfecla roşie curăţă şi purifică sângele, regenerează ficatul, e plină de vitamine şi minerale. Iar ghimbirul e un miracol natural, ajută la menţinerea unui sistem imunitar şi digestiv sănătos.