Supă de post cu găluşte de griş - Reţetă

Ultima actualizare:

  Supă de post cu găluşte de griş
Supă de post cu găluşte de griş

Cine vrea o porţie de supă de post cu găluşte de griş? Veţi petrece mai puţin de o oră în bucătărie, iar familia va fi încântată de acest preparat. Dacă nu aţi mai pregătit această reţetă, vă arătăm noi cum se prepară. Spor la gătit!

Pentru început, ca să faceți o supă de post cu găluşte de griş, ar trebui să mergeţi la piaţă să cumpăraţi legume proaspete. O să aveţi nevoie de ardei gras, ceapă, morcovi şi verdeaţă. Dacă nu ţineţi post, puteţi adăuga şi un ou la prepararea găluştelor. Mai întâi vă arătăm cum se prepară găluştele cu ou.

Pentru rețeta de supă de post cu găluşte de griş, avem nevoie  de 2 ouă, griş, 1 vârf cuţit sare, 1 vârf cuţit praf de copt. Punem ouăle într-un castronel şi adăugăm sare. Apoi le batem cu furculiţa până se omogenizează puţin. Adăugăm câte o linguriţă de griş şi amestecăm până se încorporează. Se adaugă şi praful de copt, un vârf de cuţit. Găluştele se pot face în mai mult feluri. Cel mai uşor este să udaţi lingura de supă şi să luaţi cu ea din compoziţie, apoi să o puneţi uşor în supă. Înainte de asta micşoraţi focul astfel încât supa să nu clocotească atunci când le puneţi in ea. Găluşca se va desprinde singură, eventual mişcaţi puţin lingura. Acum să revenim la supă de post cu găluşte de griş.

Supă de post cu găluşte de griş: INGREDIENTE

 • 1ardei gras
 • 2 morcovi
 • 2 cepe
 • 2 linguri griş
 • 2 linguri făină
 • 1 linguriţă de delikat de legume
 • verdeaţă
 • 50 ml ulei
 • sare

Supă de post cu găluşte de griş: MOD DE PREPARARE

Aşa se prepară o supă de post cu găluşte de griş. Pentru început se curăţă legumele, apoi se spală cu apă rece. Ceapa se toacă şi se pune la călit puţin în ulei până se rumeneşte. Adăugăm apă, sare, morcovii întregi şi bucăţele de ardei gras. Punem şi delikatul, apoi începem să pregătim găluştele.

Amestecăm grişul cu făină şi sare şi punem câte puţină apă călduţă până când compoziţia de găluşte devine că o smântână groasă. Când toate legumele au fiert, reducem flacăra la aragaz şi punem câte o lingură de compoziţie de găluşte . Lăsăm 5 minute să fiarbă, apoi închidem flacăra.

Mai lăsăm 5-10 minute oala cu un capac deasupra, potrivit bucataras.ro. La sfârşit adăugăm verdeaţa, spălată în prealabil şi tocată mărunt. Serveşte această supă  fierbinte, cu leuştean proaspăt tocat. Se prepară repede şi simplu, iar rezultatele sunt excelente! Cei dragi vor adora această supă de post cu găluşte de griş. Poftă bună!

image
image
image
image
image
image
FotoJet (2) jpg
Horoscop relatii - zodii FOTO Shutterstock
cub horoscop bani
cele mai simple mancaruri de post mancare de cartofi jpeg
zodii meteoriti png
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
horoscop saptamanal shutterstock 1677373537 jpg
horoscop jpeg