Tartă cu bacon şi ciuperci - Alina Codrean
Ingrediente: 200 g făină , 75 g unt/margarină, 1 ou, 1 praf de sare, 1 linguriţă praf de copt, 100 g bacon, 150 g caşcaval ras, 5-6 ciuperci mari champignon, 5 ouă, 300 g smântână
Mod de preparare: Pregătiţi crusta tartei astfel: puneţi făina într-un bol apoi adăugaţi untul tăiat bucăţi şi praful de copt, oul şi sarea şi frământaţi aluatul. Daţi aluatul la frigider pentru 30 minute
Umplutura: tăiaţi baconul bucăţi mai mici şi apoi îl trageţi la tigaie puţin să se rumenească.
Când baconul e rumenit îl scoateţi din tigaie şi puneţi ciupercile curăţate şi tăiate felii (în aceeaşi tigaie) şi le lăsaţi să se călească bine (să iasă apa din ele).
Spargeţi 5 ouă într-un bol şi cu un tel (sau furculiţa) le bateţi bine apoi adăugaţi cele 300 g de smântână grasă şi mixaţi iar.
Întindeţi aluatul astfel încât să se potrivească cu forma (eu am folosit o formă de tort cu margini detaşabile).
Puneţi aluatul în tavă (acoperită cu hârtie de copt) apoi puneţi baconul, ciupercile, caşcavalul ras şi deasupra lor smântâna amestecată cu cele 5 ouă.
Daţi tava la cuptor (preîncălzit al 190 grade) pentru aproximativ 30 minute (se observă când aluatul este rumen şi când ouăle cu smântâna s-au închegat frumos).
Când e gata scoateţi tava din cuptor şi o lăsaţi să se răcorească puţin înainte de a scoate tarta din formă şi să o tăiaţi.
Poftă bună!
Trimite
şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!