Tartă cu brânză învelită în ciocolată
După o masă copioasă, merge de minune un desert pe măsură. Descoperă aromele fructelor de sezon cu această rețetă.
Ingrediente:
Pentru blat:200 g făină160 g unt1 gălbenuş5 linguri lapte rece
Pentru umplutură:500 g brânză de vaci200 g zahăr7 ouă300 g smântână
Pentru glazură:200 g ciocolată amăruie100 ml smântână lichidă pentru frişcă50 g unt
Pentru decor:100 g căpşuni
Mod de preparare:
Cerni făina într-un bol. Tai untul cubuleţe şi-l adaugi în vas. Amesteci făina cu untul, astfel încât bucăţile de unt să fie acoperite cu făină. Adaugi gălbenuşul bătut împreună cu laptele şi amesteci, până obţii un aluat nelipicios. Dai la frigider pentru 30 de minute.
Separat, mixezi brânza de vaci. Într-un vas pui brânza, zahărul, smântâna şi 4 gălbenuşuri. Amesteci ingredientele. Într-un alt vas baţi 3 albuşuri spumă, pe care le încorporezi în umplutura cu brânză.