Tiramisu cremos - Felicia Vanea
Ingrediente
600 g pişcoturi
500 g mascarpone
4 ouă
500 g frişcă bătută tare cu 4 pliculeţe întăritor frişcă
10 linguri zahăr pudră
3 pliculeţe zahăr vanilat
300 ml cafea tare + 1 sticluţa esenţă cafea cacao
Mod de preparare
Mixăm bine gălbenuşurile cu zahărul pudră şi zahărul vanilat până devin cremoase, apoi adăugăm brânză mascarpone şi omogenizăm. Albuşurile le mixăm bine şi pe ele cu un praf de sare până devin că o frişcă şi le încorporăm în crema de ouă şi mascarpone plus frişcă. Preparăm cafeaua concentrată şi o lăsăm să se răcească, apoi adăugăm esenţă de cafea. Pregătim o tavă încăpătoare şi înaltă, apoi înmuiem fiecare pişcot în parte şi tapetăm tavă, un strat de pişcoturi, un strat de cremă, apoi cernem peste cremă un strat generos de cacao şi tot aşa până umplem tavă. Deasupra trebuie să avem un strat plin de cacao. Dăm la rece, este bine ca tiramisu să fie lăsat cam o zi la rece, apoi îl porţionăm frumos.