Tort cu pere şi brânză de vaci
Galbene sau verzi, rotunde sau lunguieţe, perele parfumate şi zemoase te îmbie cu savoarea lor.
Ingrediente
Pentru blat
2 ouă130 g zahăr100 ml lapte100 ml ulei150 g făină2 linguri stafide1 păhăruţ de rom1 praf de copt1 lingură zeamă de lămâie
Pentru umplutură
200 g brânză de vaci bine scursă2 ouă200 g zahărcoajă de lămâie500 ml lapte3 pere fierte în vin sau din compot3 foi de gelatină1 linguriţă amidon alimentar
Pentru glazură
125 ml smântână proaspătă100 g ciocolată2 linguri rom
Pentru decor
100 g migdale feliatefelii de pere
Mod de preparare
Baţi ouăle cu zahărul şi cu laptele, adăugat treptat, până se topeşte tot zahărul. Adaugi praful de copt diluat cu zeamă de lămâie, uleiul, treptat, alternând cu făina şi cu stafidele care au stat în prealabil câteva minute în rom...află reţeta AICI