Tort de budincă - Szabo Irina-Monika
Ingrediente: 450 g biscuiţi, 2 litri lapte, 4 plicuri budincă de vanilie (poate fi şi de ciocolata sau de căpşuni, după gust), 12 linguri zahăr, 2 pliculeţe zahăr vanilat, pentru decor praf de cacao, sau fulgi de ciocolată sau fulgi de cocos.
Mod de preparare: Prepari budinca conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Pregăteşti un vas termorezistent yena, aşezi pe fundul vasului un strat de biscuiţi, peste care torni un strat de budincă fierbinte (trebuie să fie neapărat fierbinte, ca să se înmoaie puţin biscuiţii), apoi aşezi iarăşi un strat de biscuiţi, iar budincă, până se termină toate ingredientele, ultimul strat fiind de budincă.
Laşi puţin la răcit, după care ornezi deasupra ori cu praf de cacao, ori cu ciocolată de menaj răzuită, ori cu fulgi de cocos.
Când s-a răcit complet, îl dai la rece şi după 3-4 ore îl poţi servi.
Sugestie: se poate pregăti şi din două feluri de budincă alternând straturile, de exemplu 2 plicuri budincă de vanilie şi 2 plicuri budincă de ciocolată.
Poftă bună!
Trimite
şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!