Tort de căpşuni şi lămâie
A început sezonul căpşunilor, iar în curând tarabele vor fi pline cu fructele dulci acrişoare. Dacă le preferi şi altfel decât simple sau cel mult cu frişcă, noi îţi propunem un tort. Un tort altfel, mai cu susul în jos.
Ingrediente
Pentru topping
3 linguri unt, topit2 linguri zahăr brun2 linguri zahăr toso cană şi jumătate de căpşuni tăiate felii
Pentru prăjitură
jumătate cană unt, moale1 cană zahăr2 ouă4 linguri coajă de lămâie răzuităo cană şi jumătate de făină1 linguriţă praf de copt1 linguriţă bicarbonat de sodiuun praf de saretrei sferturi cană lapteun sfert cană suc lămâie1 linguriţă esenţă vanilie
Mod de preparare
Încinge cuptorul. Pentru topping, amestecă untul topit, zahărul (şi brun şi tos) şi pune compoziţia pe fundul unei tăvi în formă de tort. Întinde căpşunile într-un strat gros deasupra zahărului.
Pentru prăjitură, mixează untul şi zahărul până devine o compoziţie spumoasă. Adaugă ouăle şi coaja de lămâie şi mixează până când se amestecă bine.
Într-un alt vas, amestecă făina, praful de copt şi bicarbonatul de sodiu şi sarea.