Tortul Primavera, recomandat de Click! Poftă bună!
Ingrediente: 7 ouă, 7 linguri zahăr, 1 praf de sare, 7 linguri făină, 1 praf de copt,, zeamă de lămâie, esență de vanilie, 1 cutie mică de frișcă lichidăPentru cremă: 200 g margarină Unirea Experta, 150 g zahăr pudră, 2 linguri inka, 2 gălbenușuri, 1 plic zahăr vanilatPentru pasta de zahăr: 100 g marshmallow (bezele din comerț), 2 linguri apă, 1 linguriță ulei, colorant alimentar lichid, zahăr pudră cât cuprinde
Dificultate: mareTimp de preparare: 1h 15 minNr. portii: 10
Mod de preparare
Pasul 1: Pentru blat, separi albușurile de gălbenușuri și le bați spumă cu sare. Adaugi zahărul și continui să bați cu mixerul până când albușul se întărește. Încorporezi cu telul gălbenușurile, pe rând. Adaugi făina și la sfârșit esența și praful de copt stins în zeamă de lămâie. Pui blatul la copt într-o tavă rotundă cu pereți detașabili, tapetată cu ulei și cu făină. Coci aproximativ 35 de minute (blatul trebuie să se desprindă de pe margine).
Pasul 2: Pentru cremă, bați margarina Unirea Experta cu zahărul şi cel vanilat și adaugi cele două gălbenușuri, pe rând. Adaugi inka (sau ness), amestecată cu o linguriță de apă caldă.
Pasul 3: Pentru pasta de zahăr, pui pe baie de aburi bezelele cu apa. Când se topesc, iei oala de pe foc, adaugi uleiul și colorant alimentar. Amesteci cu zahăr până când nu mai poţi învârti lingura, apoi o frămânţi ca pe un aluat, cu mâinile uleioase. Dai la rece 2 ore. O scoţi înainte de ornare cu 1-2 ore. Întinzi în foaie subțire și tai forme de floricele. Cu un creion formezi petale.
Pasul 4: Tai blatul în două, adaugi crema de gălbenușuri și îmbraci tortul cu frișca bătută bine. Decorezi cu floricelele din pastă de zahăr.
Urmăriţi realizarea reţetei, în imagini, AICI.