Tortul Sacher, un vis de ciocolată
Ultima actualizare:
Ingrediente:
Blat: 240 g unt, 120 g zahăr pudră, 120 g zahăr tos, 240 g ciocolată, 8 ouă, 180 g pesmet, 200 g dulceaţă de caise, 100 g frişcă
Glazură: 300 g zahăr pudră, 250 g ciocolată menaj, 100 ml apă
Mod de preparare:
Freci zahărul pudră cu untul până devine spu mos, adaugi gălbenuşurile, pe rând, frecând în conti nuare. Pui ciocolata topită la bain-marie şi freci până devine o cremă. Baţi albuşurile spumă cu zahărul tos, adaugi pesmetul şi amesteci uşor. Uneşti cele două compoziţii şi torni aluatul omogenizat într-o tavă de tort tapetată cu hârtie de copt.
Află aici cum se montează tortul și cât trebuie să-l ții la rece