Tu ai mânca aşa ceva? Rețete inedite de Halloween
Miercuri, 31 octombrie, este acea zi din an (şi singura) în care mâncarea nu mai trebuie să fie apetisantă, ci dimpotrivă, trebuie să arate cât mai scârbos. Viermi din gelatină, fantome din banane, şerpi din pâine şi mături de vrăjitoare... toate acestea pot face furori printre musafiri, în special printre cei mici.
Îndrăzneşte şi joacă-te, experimentează! Chiar dacă nimănui n-o să-i plouă-n gură văzându-le în farfurie, cu siguranţă toţi vor fi curioşi să guste.
Viermi din gelatină
Ai nevoie de 3 ceşti de apă caldă, jeleu de cireşe, trei pacheţele de gelatină.
Amestecă toate ingredientele, adaugă trei sferturi de cană de smântână şi dă totul la frigider pentru 20 de minute.
Pune într-un borcan circa 100 de paie de plastic şi toarnă în ele lichidul gelatinos din frigider.
Când le-ai umplut, pune-le la frigider pentru două ore. Zdrobeşte într-o farfurie biscuiţi oreo, pe post de „pământ”.
Ia apoi fiecare pai şi stoarce-l de la un capăt, pentru a-l goli de conţinut în farfuria cu „pământ”. Va rezulta o „viermuială” de care numai curajoşii se pot atinge.
Brioşe haioase
Brioşele sunt un desert pe placul tuturor, extrem de simplu de făcut şi pe care le poţi decora în tot felul de forme haioase sau înfricoşătoare.
La bază, ai nevoie de făină, unt, ouă, lapte şi praf de copt, pe care le amesteci astfel încât să rezulte un aluat ce se pune cu lingura în forme de copt.
Poţi adăuga ciocolată, dovleac, banane, mere şi scorţişoară etc. După ce s-au copt, le acoperi cu frişcă, pastă de zahăr, creme colorate, zahăr de decor, ciocolată şi multe altele.
Şerpi piperaţi
Ingrediente: o cană de făină, două linguri de seminţe de susan alb, ½ linguriţă de praf de copt, ½ linguriţă de ardei iute pisat, puţină sare, două linguri de unt, un sfert de cană de apă, seminţe de susan negru (pentru “ochi”).
Mod de preparare: amestecă toate ingredientele până rezultă un aluat ferm.
Împarte-l în 16 bucăţi egale, rulează fiecare bucată cu palmele pentru a obţine un rulou. Unul dintre capete trebuie să-l turteşti uşor şi să modelezi capul şarpelui, pune-i şi două seminţe de susan negru în loc de ochi, iar celălalt capăt se subţiază mai mult. Rulează şerpii, pune-i pe o tavă cu hârtie de copt şi dă-i la cuptor pentru 35-40 de minute.
Mumii de pizza
Se întinde un aluat de pizza, se taie în forme dreptunghiulare egale, care se ung cu pastă de roşii. Mai ai nevoie de caşcaval, pe care îl tai în fâşii subţiri şi le aşezi în zig-zag deasupra bucăţilor de pizza.
Decorezi cu feliuţe rotunde de măsline, care vor ţine loc de “ochi”. Totul se dă la cuptor până se rumeneşte pâinea.
Banane-fantomă
Ingrediente: 200 g ciocolată albă, 4 banane medii, 85 g fulgi de nucă de cocos, biluţe de ciocolată pentru decor.
Mod de preparare: ciocolata albă se topeşte în cuptorul cu microunde sau la bain-marie, apoi se dă de-o parte până pregătim bananele. Acestea se decojesc, se taie în două şi în mijlocul fiecărei bucăţi se înfige un băţ de îngheţată. Bananele se pun într-o tavă, pe hârtie de copt. Asigură-te că tava încape în congelator.
Folosind o pensulă de bucătărie, se unge cu ciocolată fiecare bucată de banană, se presară nucă de cocos şi din biluţele de ciocolată se fac ochi, gură, sprâncene. Totul se dă la congelator pentru cel puţin 4 ore.
Măturile vrăjitoarei
Ai nevoie doar de trei ingrediente: grisine, caşcaval simplu (alb) şi afumat (galben) şi câteva fire de ceapă verde. Taie caşcavalul felii subţiri, dreptunghiulare, pe care le crestezi în fâşii la una dintre laturi.
Legi apoi între ele două astfel de bucăţi (galben cu portocaliu sau doar galben) cu un fir de ceapă, fixând o grisină la mijloc. Sunt un delicios aperitiv.