Varza murată este prea acră sau sărată? Sorin Bontea îți sare în ajutor cu un truc. Gustul va fi unul genial

Puține preparate din țara noastră sunt mai apreciate și mai faimoase pe plan internațional decât sarmalele. Însă, indiferent de cât de multă experiență am avea în bucătărie, tot există riscul ca varza să fie mult prea acră, sau sărată. Din fericire, Sorin Bontea ne propune un truc genial care ne va ajuta să salvăm gustul mâncării.

Sorin Bontea are o metodă simplă pentru a echilibra gustul verzei
Sorin Bontea are o metodă simplă pentru a echilibra gustul verzei

Niciodată nu este o ocazie nepotrivită pentru o oală de sarmale. Din păcate, problema verzei prea sărate, sau acre, este una constantă. Nu este ceva ce putem anticipa, iar indiferent de cât de multă experiență avem în bucătărie, la urma urmei, tot vom depinde de calitatea ingredientelor pe care le avem la dispoziție.

Însă, există o metodă care ne poate scăpa de problemă! Chef Sorin Bontea ne recomandă să punem varza în apă călduță vreme de o oră, pentru a scăpa de gustul prea sărat, sau acru! „Dacă varza este prea acră sau prea sărată, se spală frunzele în apă călduță sau se pun la desărat cu o oră înainte”, a explicat maestrul bucătar.

Trucul care ne va salva mereu mâncarea

Pentru a pregăti sarmale, Sorin Bontea folosește un amestec de carne de porc și vită, jumătate de ceașcă de orez, 200 de grame de ceapă, dar și costițe afumate, pentru a da un gust mai unic mâncării. De asemenea, pe lista ingredientelor se mai află cimbru, mărar, piper, cât și 2 – 3 frunze de dafin.

Iar lăsând varza în apă caldă, vreme de o oră, acesta se asigură că gustul sarmalelor va fi unul echilibrat și plăcut, de fiecare dată!

Secretul unor sarmale delicioase

Sorin Bontea a mai explicat că, pentru ca amestecul de sarmale să fie mai bun, pune ceapa la călit, până când devine sticloasă. Apoi, adaugă și orezul deja spălat, iar cele două ingrediente sunt lăsate la foc mic, vreme de două minute.

„Punem carnea într-un castron mare, apoi adăugăm ceapa şi orezul călite mai devreme, piper măcinat, cimbru uscat, mărar tocat. Punem la acest amestec şi o ceșcuță de apă rece, care are rolul de a frăgezi carnea”, mai spune acesta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop 22 ianuarie webp
image png
Zodia care insala cel mai mult, sursă foto: Pixabay
508x318 iahnie de fasole cu salata de ardei copti 334819 jpeg
placinta iaurt jpg
reteta salata de vinete
cub horoscop bani
horoscop jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net