Vrei un desert savuros? Încearcă profiterolul cu caramel!
Ingrediente
Pentru gogoşi
½ pahar de ulei de floarea soarelui 1 pahar apă 1 praf de sare 1 pahar făină 4 ouă
Pentru cremă
2 ouă 2 linguri făină (sau amidon de porumb) 400 ml lapte dulce 200 g zahăr ½ baton de vanilie 60 g unt
Pentru caramel
200 g zahăr 10 g unt 1 linguriţă coniac
Preparare
Amesteci uleiul, apa şi un praf de sare într-o cratiţă pe foc. Când începe să clocotească, torni toată făina şi amesteci energic cu un tel ca să nu se formeze cocoloaşe. Iei vasul de pe foc şi, după ce se răcoreşte puţin, adaugi pe rând ouăle întregi, amestecând bine până se încorporează perfect, înainte de a‑l adăuga pe următorul.
Compoziţia trebuie să fie cremoasă, dar destul de consistentă. Torni cu linguriţa (sau cu un poş), gogoşele din aluat, într-o formă unsă şi le coci, la foc potrivit, circa 35 de minute, până se rumenesc uşor deasupra. Stingi focul şi le laşi să se răcească în cuptor.