Trăsăturile de personalitate ale celor mai longevivi oameni. Ce au în comun cei care trăiesc mai mult

Ultima actualizare:

Cine nu își dorește să trăiască cât mai mult posibil? Potrivit unui studiu, cei mai longevivi oameni au trăsături de personalitate similare, care, pe lângă stilul de viață, factorii genetici și mediul înconjurător, contribuie la creșterea duratei de viață. 

Cei mai longevivi oameni au aceste două trăsături de personalitate / Foto: Freepik
Cei mai longevivi oameni au aceste două trăsături de personalitate / Foto: Freepik

Longevitatea este influențată de mai mulți factori: factorii genetici, stilul de viață, exercițiile fizice, mediul încojurător, expunerea la substanțe poluante, nivelul de stres, cât și anumite obiceiuri sănătoase au o contribuție importantă și pot avea, de asemenea, un impact semnificativ asupra duratei de viață.  

În încercarea de a înțelege mai bine procesul de îmbătrânire, numeroase studii despre longevitate sunt în curs de desfășurare în domenii precum medicină și genetică, iar, pe lângă factorii menționați mai sus, este posibil ca și personalitatea unei persoane să joace un rol important care contribuie la creșterea duratei de viață. Potrivit unui studiu, citat în „Ikigai: Secretul japonez pentru o viață lungă și fericită“, una dintre cele mai populare cărți despre longevitate care evidențiază practicile din „zonelor albastre“, zone ale Globului cu unii dintre cei mai longevivi oameni din lume, inclusiv Japonia, majoritatea centenarilor, persoane care au împlinit, sau se apropie de vârsta de 100 de ani, au două trăsături de personalitate similare care joacă un rol important în creșterea duratei de viață.

Ce au în comun centenarii

1. Atitudinea pozitivă. Deoarece pun pe primul loc în viața lor liniștea și fericirea, efecte benefice demonstrate asupra sănătății mintale, pot trăi mai mult. 

Majoritatea personelor centare care au participat la studiu au avut o atitudine pozitivă“, a declarat doctorul Nil Barzilai, unul dintre co-autorii studiului, relatează Adevărul.ro. De asemenea, cei care au 100 de ani, sau peste, „consideră râsul o parte importantă a vieții lor“. Această atitudine pozitivă poate fi caracterizată prin optimism, relaxare, personalitate extrovertită. „Trebuie să râzi în viața asta“, a declarat și Larry Janisse, în vârstă de 98 de ani.

2. Grad ridicat de conștientizare emoțională. Potrivit studiului, o altă caracteristică comună este conștientizarea emoțională: nu ții sentimentele în tine și le împărtășești cu cei din jur. „Cu alte cuvinte, cei care se confruntă cu provocări, le abordează cu atitudine pozitivă și sunt capabili să-și gestioneze emoțiile, sunt deja pe drumul spre longevitate“, au scris García și Miralles, autorii cărții „Ikigai: Secretul japonez pentru o viață lungă și fericită“. Așadar, exprimarea  emoțiilor într-un mod sănătos poate aduce beneficii relațiilor.

Totodată, conform doctorului Nil Barzilai, în ciuda faptului că aceste două trăsături ies cel mai mult în evidență printre persoanele centenare, încă sunt necesare studii suplimentare.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!     

image
image
image
image
image
image
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
dormitor jpg
emoji fericire zambet unsplash jpg
horoscop
image
actualitate.net
image
actualitate.net