10 produse de înfrumuseţare la care nu te-ai fi gândit, pe care le ai în casă
Pliculeţele folosite de ceai verde, oţetul de mere, fulgii de ovăz sau bicarbonatul de sodiu sunt produse bune nu doar în bucătărie, ci ar putea face parte, fără probleme, din trusa ta de îngrijire. Iată pentru ce sunt bune şi cum să le foloseşti.
Oţetul de mere pe post de loţiune tonică. De vreme ce acest oţet acţionează ca astringent şi purificator, îl poţi folosi ca loţiune tonică. Este indicat mai ales pentru persoanele predispuse la acnee.
Uleiul de măsline. Este bun nu doar în salate, ci şi extern, pentru faţă şi corp. Hidratează pielea, previne apariţia ridurilor şi vindecă micile leziuni. Atenţie, însă – dacă ai tenul acneic nu este indicat să foloseşti niciun fel de ulei, pentru că poate astupa porii. Poţi să-l foloseşti pe post de cremă de corp, de mâini, de picioare.
Filtrele de cafea din hârtie sunt excelente pentru a absorbi şi înlătura excesul de sebum. Ţine două-trei bucăţi în geantă, mai ales în zilele călduroase de vară şi, când transpiri, tamponează-ţi faţa cu ele.
Ceaiul verde. După ce ţi-ai făcut ceai, dimineaţa, nu arunca pliculeţele. Pune-le la frigider şi, când s-au răcit, ţine-le câteva minute pe pleoape şi sub ochi. Răceala şi cofeina pe care o conţin reduce pungile de sub ochi şi pleoapele umflate.
Banda de scotch îţi poate fi un aliat de nădejde atunci când te machiezi. Dacă au căzut urme de fard pe unde nu trebuie, pe faţă, „adună-le” cu această bandă lipicioasă. Tamponează zona murdară, iar fardul buclucaş nu se va întinde pe faţă.
Bicarbonatul de sodiu îţi albeşte dinţii mai ceva ca o pastă de dinţi pentru albire. După ce te-ai spălat ca de obicei pe dinţi cu pasta şi periuţa, pune pe periuţă puţin bicarbonat şi mai freacă dinţii timp de un minut. Poţi să faci acest lucru o dată sau de două ori pe săptămână, nu foarte des, pentru a nu afecta smalţul dinţilor.
Fulgii de ovăz pentru piele. Dacă ai pielea foarte uscată sau arsă de soare, fă o baie cu fulgi de ovăz. Adaugă o cană de fulgi în cadă şi relaxează-te pentru zece minute. Se vor înmuia şi vor lăsa un film gelatinos în apă, care va hidrata intens pielea şi îi va calma roşeaţa.
Zahărul brun, mălaiul sau zaţul de cafea pot fi folosite pe post de gomaj. E bine să-ţi exfoliezi pielea cel puţin o dată pe săptămână pentru a preveni creşterea părului pe sub piele, a îndepărta celulele moarte şi a o face fină şi luminoasă.
Gălbenuşul de ou e bun pentru păr. Îl poţi folosi liniştită pe post de şampon pentru că îţi face părul mătăsos şi sănătos. De asemenea, îţi poţi face mască pentru păr cu gălbenuş amestecat cu ulei de măsline.
Balsam de păr în loc de loţiune de ras. Dacă vrei să te epilezi cu aparatul de ras şi ai rămas în pană de cremă de ras, foloseşte puţin balsam. Scopul este să hidratezi pielea şi să înmoi firul de păr, iar balsamul de achită cu succes de acest rol.