3 sfaturi ca să te simţi bine în pantofii tăi

Ultima actualizare:

    Dacă respecţi sfaturile Anei Pârvan, încălţările te pot ţine până la 3-4 ani
Dacă respecţi sfaturile Anei Pârvan, încălţările te pot ţine până la 3-4 ani

Vrei să îţi cumperi pantofi care nu te bat, nu te strâng, nu se lasă şi rezistă în timp? E importantă şi alegerea lor, dar şi modul în care îi întreţii şi îi rulezi. Designerul de pantofi Ana Pârvan îţi dă câteva sfaturi preţioase.

Cum să-i alegi

Un pantof trebuie să fie comod, să se muleze perfect pe picior, să nu fie nici larg, dar nici nu-l lua să te strângă, în ideea că „se mai lasă". De asemenea, dacă vorbim despre pantofi cu toc, nu lua pentru purtarea de zi cu zi încălţări cu toc prea înalt, pentru a nu forţa coloana. „Văd foarte multe fete care merg chinuit din cauza pantofilor extrem de înalţi. Nu le stă bine. Mai bine aleg un toc mai mic, care le dă o alură frumoasă, naturală", te sfătuieşte Ana Pârvan.

De asemenea, nu cumpăra pantofi de pe site-uri, fără să-i probezi, decât dacă ştii că mărimile de pe site-ul respectiv ţi se potrivesc. Calapodul diferă şi rişti, poate, să ai nevoie de o mărime mai mică. În magazin, când probezi, pune-ţi ambii pantofi în picioare şi fă câţiva paşi, pentru a vedea cum te simţi în ei la mers.

Cum se întreţin încălţările

O pereche de pantofi se curăţă după fiecare purtare. Spre exemplu, cei din antilopă se curăţă cu un şampon special şi se revitalizează cu un spray, iar pielea naturală se şterge cu o cârpă umedă, eventual cu puţin săpun. Ştergerea nu trebuie să fie agresivă, iar pantofii nu trebuie puşi după aceea în apropierea unor surse de căldură pentru că se usucă materialul. Când nu îi porţi, pune pantofilor şanuri sau măcar ghemotoace de hârtie în partea din faţa, ca să îşi păstreze forma.

Trebuie să-i rulezi, de la o zi la alta

Pantofii nu se poartă niciodată succesiv, şapte zile din şapte, oricât de mult ţi-ar plăcea respectiva pereche. Într-un sezon, e bine să rulezi cel puţin trei perechi de pantofi şi să nu iei o pereche două zile la rând.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
2 cuscus jpg jpeg
fericire jpg
batrani fericiti
cub horoscop 1 gif
Nu stii cum sa iti surprinzi cea mai buna prietena de ziua ei Iata cateva sfaturi de care sa tii cont jpg
Trei sfaturi pentru a ți transforma grădina într un sanctuar de relaxare jpg
zodii pixabay jpg
zodii meteoriti png
image
actualitate.net
image
actualitate.net